آشنایی با خواص و فواید کلم چینی (کلم بوک چوی)
آشنایی با خواص و فواید کلم چینی (کلم بوک چوی)

آشنایی با خواص و فواید کلم چینی (کلم بوک چوی)، ما در این مطلب قصد داریم شما را با خواص و فواید یک نوع کلم، یعنی کلم چینی یا همان کلم بوک چوی آشنا کنیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

سلامت استخوان

آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم، روی و ویتامین K موجود در کلم چینی همگی در سالم و قوی نگه داشتن استخوانها نقش بازی می‌کنند.

مصرف کم ویتامین K با پوکی استخوان در ارتباط است. مصرف مناسب ویتامین K برای سلامتی بسیار مهم است زیرا این ویتامین به عنوان تعدیلگر پروتئینهای ماتریکس استخوان عمل کرده و باعث جذب بیشتر کلسیم در استخوان شده و مانع از دفع آن به همراه ادرار می‌شود.

فشارخون

پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در کلم چینی باعث کاهش فشارخون طبیعی میشود. برای پایین نگه داشتن فشار خون باید مصرف سدیم در حد پایین نگه داشته شود، افزایش مصرف پتاسیم به همین اندازه مهم است زیرا باعث اتساع عروق می‌شود. بر اساس آمار مرکز مطالعات تغذیه و سلامت ملی، کمتر از ۲% از بزرگسالان روزانه ۴,۷۰۰ میلی گرم پتاسیم مصرف می‌کنند.

سلامت قلب

فولیت، پتاسیم، ویتامین Cو ویتامین B6موجود در کلم چینی همراه با فقدان کلسترول آن همگی به سالم نگه داشتن قلب کمک می‌کنند.

در یک مطالعه مشخص شد کسانی که روزانه ۴,۰۶۹ میلی گرم پتاسیم مصرف می‌کنند، نسبت به کسانی که مصرف روزانه پتاسمیشان در حدود ۱۰۰۰ میلی گرم است ۴۹% احتمال مرگ در اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها کمتر است.

ویتامین B6و فولیت از تشکیل ترکیبی به نام هوموسیستین جلوگیری می‌کنند؛ تجمع فراوان این ترکیب در بدن باعث آسیب رساندن به رگهای خونی شده و منجر به بروز بیماریهای قلبی در افراد می‌شود.

التهاب

کولین یکی از مهمترین مواد مغذی موجود در کلم چینی است که به خواب، حرکت ماهیچه‌ها، یادگیری و حافظه کمک می‌کند. کولین همچنین به نگهداری غشاء سلولها، انتقال پیام‌های عصبی، جذب چربی و کاهش التهابات مضمن کمک می‌کند.

سیستم دفاعی بدن

سلنیوم موجود در کلم چینی از طریق تولید سلولهای T کشنده باعث ارتقا سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونت می‌شود.

پوست

کلاژن، سیستم حمایت کننده پوست، وابسته به ویتامین C است. ویتامین C در بدن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و باعث جلوگیری از آسیب ناشی از آفتاب، آلودگی و سیگار به پوست می‌شود. ویتامین C همچنین به کلاژن در صاف کردن بافت پوست و از بین بردن چروکهای پوست کمک می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهدکه مصرف زیاد غذاهای گیاهی مانند کلم چینی احتمال ابتلا به دیابت، مرض چاقی و بیماریهای قلبی را کاهش می‌دهد و از طرف دیگر سلامت کلی بدن را افزایش داده و باعث کاهش وزن می‌شود.

برگرفته از سایت مجله سلامت