مواد مغذی و آنتی اکسیدان فراوان و اثر ضد سرطانی، 3 خاصیت کدوی سبز
مواد مغذی و آنتی اکسیدان فراوان و اثر ضد سرطانی، 3 خاصیت کدوی سبز

مواد مغذی و آنتی اکسیدان فراوان و اثر ضد سرطانی، 3 خاصیت کدوی سبز، کدوی سبز (زوکینی) که با عنوان courgette نیز شناخته می شود، یک کدوی تابستانی است که در کنار طالبی، ملون، اسپاگتی اسکواش و خیار در خانواده Cucurbitaceae قرار دارد. این کدوی تابستانی می تواند به طول بیش از ۳.۲ فوت (۱ متر) رشد کند، اما معمولا زمانی برداشت می ‌شود که هنوز نابالغ باشد، معمولا در این هنگام اندازه ای معادل زیر ۸ اینچ (۲۰ سانتیمتر) دارد.

سرشار از مواد مغذی است.

کدو سبز غنی از ویتامین ‌ها، مواد معدنی و دیگر ترکیبات گیاهی مفید است.

یک فنجان (۲۲۳ گرم) کدو سبز پخته شده معادل مقدار مواد مغذی زیر است:

  • کالری: ۱۷
  • پروتئین: ۱ گرم
  • چربی: کمتر از ۱ گرم
  • کربوهیدرات: ۳ گرم
  • قند: ۱ گرم
  • فیبر: ۱ گرم
  • ویتامین A: 40 درصد از مصرف روزانه مرجع (RDI)
  • منگنز: ۱۶ درصد از مصرف روزانه مرجع
  • ویتامین C: 14 درصد از مصرف روزانه مرجع
  • پتاسیم: ۱۳ درصد از مصرف روزانه مرجع
  • منیزیم: ۱۰ درصد از مصرف روزانه مرجع
  • ویتامین K : 9 درصد از مصرف روزانه مرجع
  • فولات: ۸ درصد از مصرف روزانه مرجع
  • مس: ۸ درصد از مصرف روزانه مرجع
  • فسفر: ۷ درصد از مصرف روزانه مرجع
  • ویتامین B6 : 7 درصد از مصرف روزانه مرجع
  • تیامین: ۵ درصد از مصرف روزانه مرجع

علاوه بر منابع ذکر شده، کدوی سبز حاوی مقدار کمی آهن، کلسیم، روی و چندین ویتامین B دیگر است.

به طور خاص، محتوای زیاد ویتامین A آن می تواند از بینایی و سیستم ایمنی شما پشتیبانی کند.

کدو سبز خام دارای مشخصات تغذیه ای مشابه کدو سبز پخته شده است، با این تفاوت که مقدار ویتامین آ آن کمتر و ویتامین سی آن بیشتر است.

سرشار از آنتی اکسیدان است.

کدوی سبز علاوه بر مواد مغذی حاوی مقادیر زیاد آنتی اکسیدان است.

آنتی اکسیدان ها ترکیبات گیاهی مفید هستند که به حفاظت از بدن شما در برابر آسیب به رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین، زاکسنتین و بتا کاروتن به طور خاص در کدو سبز فراوان هستند.

این ترکیبات می توانند در جهت بهبود چشم، پوست و قلب شما مفید باشند و نیز در برابر برخی از انواع سرطان ها مانند سرطان پروستات، از بدن محافظت می کنند.

تحقیقات نشان می دهد که پوست گیاه دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدانی آن است. خوب است بدانید که کدوی با رنگ زرد نسبت به کدوی با رنگ سبز حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است.

دارای اثرات ضد سرطان است.

آزمایشات و مطالعات حیوانی نشان می دهد که عصاره کدو سبز قادر است به نابود کردن یا محدود کردن رشد برخی سلول های سرطانی کمک کند. با این حال، برای مطمئن تر شدن در مورد این مزیت تحقیقات انسانی مورد نیاز است.

برگرفته از سایت مجله سلامت