چه مواد غذایی در ذرت یافت می شود و چه خواصی برای سلامتی انسان ها دارد، ذرت (به انگلیسی Corn یا Maize) یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا بودهاست و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب میشود و سرشار از کالری است.
ارزش تغذیه ای ذرت:
ذرت نه تنها کالری مورد نیاز برای متابولیسم روزانه را فراهم می کند بلکه غنی از ویتامین A، ویتامین B، ویتامین E و بیشتر مواد معدنی است. محتوای بالای فیبر در این ماده نقش مهمی در پیشگیری از یبوست،شرایطی همچون هموروئید و سرطان روده بزرگ بازی می کند. آنتی اکسیدان های موجود در آن به عنوان یک عامل ضدسرطانی عمل می کند و از بیماری آلزایمر پیشگیری می نماید.
خواص ذرت برای سلامتی:
ذرت به خاطر مواد مغذی با کیفیتی که در خود دارد مزایای زیادی برای سلامتی فراهم می کند. علاوه بر اینکه ذرت ماده خوشمزه ای برای افزودن به وعده های غذایی است، غنی از مواد شیمیایی گیاهی است و می تواند از بدن در برابر برخی از بیماری های مزمن محافظت نماید. برخی از مزایای ذرت را در ادامه با هم مرور می کنیم.
ذرت غنی از کالری است:
ذرت منبع غنی از کالری است. این ماده به ازای صد گرم ، ۳۴۲ کالری وارد بدن می کند که در میان غلات بالاترین محتوای کالری را دارد. به همین خاطر است که این ماده برای افزایش سریع وزن مورد استفاده قرار می گیرد. محتوای بالای کالری در ذرت باعث شده است که بیشتر کشورهایی که با مواد گیاهی تغذیه می کنند به آن روی بیاورند.
ذرت خطر هموروئید و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد:
محتوای فیبر یک پیمانه از ذرت، حدود ۱۸.۴ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده را فراهم می کند. این موضوع به بهبود مشکلات گوارشی همچون یبوست و هموروئید کمک می کند و از خطر ابتلا به سرطان روده می کاهد. فیبر سال هاست که به عنوان یک ماده کاهش دهنده خطر ابتلا به سرطان روده مورد استفاده قرار می گیرد اما داده های اندکی در مورد ارتباط فیبر با پیشگیری از سرطان وجود دارد. با این وجود مصرف غلات سبوس دار می تواند از چنین خطری بکاهد. فیبر به اجابت مزاج کمک می کند. این ماده می تواند خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر و اسهال را کمتر کند.
منبع غنی از ویتامین هاست:
ذرت سرشار از ویتامین B، و موادی همچون تیامین و نیاسین است. تیامین برای حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ضروری است. کمبود نیاسین به پلاگر منجر می شود. این بیماری با اسهال، دمانس و درماتیت شناخته می شود که در افرادی که سوءتغذیه دارند بیشتر مشاهده می گردد. ذرت منبع خوبی از پانتوتنیک اسید است که یک ویتامین ضروری برای متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و لیپید می باشد. کمبود اسید فولیک در زنان باردار به کاهش وزن کودک منجر می شود و می تواند به نقص لوله عصبی نیز بیانجامد. ذرت درصد بالایی از نیاز بدن به فولات را فراهم کند. هسته ذرت سرشار از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان ضروری برای رشد و محافظت از بدن در برابر بیماری هاست.
برگرفته از سایت مجله سلامت