نسل دوم سمعک ها با فناوری جدید و منحصر به فرد و با قابلیت های فراوان سمعک دیجیتال می باشد. مدار پردازشی این سمعک ها دیجیتال است و همین امر مجب می شود تا کارایی این سمعک ها به نسبت سمعک های آنالوگ بهتر باشد منبع انرژی این سمعک ها باتری است. این سمعک ها دارای پردازشگر DSP می باشند که باعث عملکرد بهتر سمعک می شود.
ویژگی های سمعک های دیجیتال
سمعک دارای ویژگی های اختیاری است که می تواند برای سمعک به موقعیت های مختلف ارتباطی ساخته شود.
مثلا:
میکروفن جهت دار ممکن است به شما در مکالمه در محیط های پر سر و صدا سمعک کند. به طور خاص ، این اجازه می دهد تا صدا از یک جهت خاص در مقایسه با صدای از جهات دیگر به سطح بیشتری تقویت شود. هنگامی که میکروفن جهت دار فعال می شود ، صدایی که از مقابل شما می آید در سطح بالاتر از صدای پشت سر شما تقویت می شود.
سیم پیچ یا تلکویل به شما امکان می دهد تا از تنظیمات میکروفون عادی به تنظیمات "سیم پیچ " بروید تا بتوانید از طریق تلفن بهتر بشنوید. تمام تلفن های سیم دار تولید شده امروز باید با سمعک سازگار باشند. در تنظیمات "سیم پیچ " ، صداهای محیطی حذف شده و صدا از طریق تلفن گرفته می شود. همچنین میکروفن خاموش می شود
سیم پیچ در تئاترها ، سالن های نمایش ، خانه های عبادت و سایر مکان هایی که دارای حلقه القایی یا نصب FM هستند به خوبی کار می کند. صدای بلندگو ، که می تواند کمی فاصله داشته باشد ، به طور قابل توجهی بیش از هر سر و صدای پس زمینه تقویت می شود. بعضی از سمعک ها دارای کلید ترکیبی میکروفون و تلفن هستند تا در حین گوش دادن با حلقه القایی ، همچنان مکالمه نزدیک را بشنوید.
ورودی صوتی مستقیم به شما امکان می دهد میکروفون از راه دور یا سیستم شنود سمعکی FM را مستقیماً متصل کنید ، مستقیماً به تلویزیون متصل شوید یا به دستگاه های دیگری مانند رایانه ، دستگاه پخش CD ، نوار پخش ، رادیو و غیره متصل شوید. سرکوب بازخورد به سرکوب صدای جیرجیر سمعک می کند وقتی سمعک بیش از حد به تلفن نزدیک می شود یا دارای یک گوش گوش گشاد است.
تفاوت سمعک دیجیتال و سمعک آنالوگ
سمعک های آنالوگ کیفیت صدای بسیار پایین و قدرت کمی دارند اما با پيشرفت تكنولوژي سمعک هاي ديجيتال توليد شدند و در خیلی از مراکز فروش سمعک دیجیتال آغاز شد. و در سال ۲۱۰۶ سمعک هاي هوشمند وايرلس دار توليد شد كه بالاترين كيفيت صدا را دارد. اما گاهی در مراكز تجهیزات پزشکی که به صورت قاچاق آن را وارد می کنند دیده می شود. ازاينرو به شما شديدا تاكيد مي كنيم به هيچ وجه از اين مراكز سمعک تهيه نكنيد. تجويز سمعك تنها بايد در كلينيك شنوايي شناسي و زير نظر متخصص شنوايي شناسي انجام شود. همانطور که در شكل زير دیده می شود سمعک های آنالوگ علاوه بر اینکه بسیار بزرگ هستند. کیفیت بسیار پایینی دارند که این مشکلات سبب می شود بیماران بعد از چند روز از آن دیگر استفاده نکنند.
سمعک های دیجیتال از تمام ویژگی های سمعک های قابل برنامه ریزی آنالوگ برخور دارند اما امواج صوتی را به سیگنال های دیجیتالی تبدیل می کنند و یک کپی دقیق از صدا تولید می کنند. تراشه های رایانه ای در سمعک های دیجیتال گفتار و سایر اصوات محیطی را تحلیل می کنند به نحوی سمعک دیجیتال نسل فروش سمعک پیشرفته را با خودش به ارمغان آورد. سمعک های دیجیتال امکان پردازش پیچیده تر صدا در طی فرایند تقویت را فراهم می کنند که ممکن است عملکرد آن ها را در شرایط خاص بهبود بخشد (به عنوان مثال ، صدای پس زمینه و کاهش سوت زدن). سازندگان این سمعک ها فروش سمعک ارزان را باتکنولوژی متفاوت در دستور کار قرار داد. همچنین انعطاف پذیری بیشتری در برنامه نویسی سمعک دارند تا صدای منتقل شده با نیازهای الگوی خاص کاهش شنوایی مطابقت داشته باشد. سمعک های دیجیتال همچنین چندین حافظه برنامه را فراهم می کنند. این روزها به بیشتر افرادی که به دنبال سمعک شنوایی هستند ، فقط فناوری دیجیتال انتخاب می شود.