زگیل تناسلی

زگیل های تناسلی برجستگی های کوچک، خاکستری یا به رنگ پوست هستند که در مجاری دستگاه تناسلی یا در نزدیکی آن رشد می کنند و یکی از شایع ترین انواع بیماری های مقاربتی (STD) می باشند. زگیل ها در اثر انواع مختلفی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. همچنین آن ها به طور معمول در نزدیکی مهبل، روده، مجرای ادراری، دهانه رحم، آلت تناسلی و مقعد ظاهر خواهند شد. برخی اوقات، زگیل ها آنقدر کوچک و مسطح هستند که ممکن است فوراً متوجه آن ها نشوید.

زگیل تناسلی

زگیل تناسلی

شخصی که زگیل تناسلی دارد، ممکن است متوجه توده ها یا برآمدگی هایی شود که قبلاً در اطراف واژن، آلت تناسلی یا مقعد وجود نداشته اند. با این حال، ممکن است فردی مبتلا به این ویروس بدون بروز هیچ گونه علائم باشد. همچنین ممکن است سال ها پس از تماس با ویروس HPV علائم ظاهر شود، بنابراین نمی توان دانست که چه موقع با این ویروس تماس داشته اید.

علل بروز زگیل تناسلی

همانطور که در فوق بیان شد زگیل های تناسلی در اثر ویروس پاپیلوما انسان (HPV) ایجاد می شوند، که رشد کمی دارند و معمولاً بدون درد هستند. برخلاف زخم ها، این رشد معمولاً دردناک نیست و خونریزی یا چرکی ندارد. آن ها می توانند به صورت یک زگیل منفرد یا به طور چند زگیل در یک خوشه ظاهر شوند.

برقراری رابطه جنسی بدون کاندوم

تماس نزدیک دستگاه تناسلی؛ این بدان معنی است که حتی اگر دستگاه تناسلی لمس شود، زگیل تناسلی از شخص مبتلا دریافت می شود، حتی اگر هیچگونه نفوذ، ارگاسم یا انزال وجود نداشته باشد.

ممکن است زگیل های روی دست ها به دستگاه تناسلی منتقل شوند، اما این امر بسیار نادر است. زگیل های تناسلی همچنین می توانند هنگام تولد از مادر به نوزاد منتقل شوند، اما باز هم این مورد بسیار نادر است.

عوامل موثر در انتقال زگیل تناسلی تشخیص زگیل تناسلی

برخی عوامل تا حدودی در روند انتقال زگیل تناسلی و ابتلا به ویروس HPV تاثیر گذار هستند و شرایطی را فراهم می کنند که ممکن است شخص بدون برقراری رابطه جنسی به زگیل های تناسلی مبتلا شود. به طور کلی کسانی که سیستم ایمنی بدنی صعیفی دارند در برابر بیماری ها آسیب پذیر تر خواهند بود. به همین دلیل ممکن است این گروه از افراد حتی بدون برقراری رابطه جنسی و رعایت نکردن نکات بهداشتی به زگیل تناسلی مبتلا شوند. افراد مبتلا به ویروس HIV و مبتلایان به انواع بیماری های خود ایمنی در این دسته قرار می گیرند.

خانم هایی که به طور مرتب از قرص های بارداری استفاده می کنند در برابر این بیماری آسیب پذیرتر هستند.

افرادی که به مدت طولانی از آنتی بوتیک ها استفاده می کنند.

کسانی که پیوند اعضا انجام اده اند و عضو جدید دریافت کرده اند.

کودکانی که پدر یا مادر مبتلا به زگیل تناسلی داشته اند

افرادی که تحت شیمی درمانی یا پرتو درمانی قرار گرفته اند

استفاده از لباس زیر و حوله شخص آلوده

بیماران مبتلا به انواع بیماری های عفونی و پوستی

تماس دست و دستکش آلوده به ویروس به پوست ناحیه تناسلی، مقعد، واژن و دهان